вторник, 21 май 2013 г.

Честен човек ли е българинът?





Разбира се, че има и честни българи - слава Богу, все още се срещат такива!
Аз обаче искам да обърна внимание на останалите. Предизвикаха ме наблюденията ми по форумите. То бива, то може, ама злобата наистина е c колосални размери. Понякога са едни и същи хора с различни профили, друг път наистина са различни хора - сипят обиди, лъжат, заплашват ... И всичко това се приема за нормално!!!

Учудих доста народ с доброто си отношение към Тризначките от Биг Брадър. Защо? Помислете: може да са взривоопасни, но никога не са причина за скандал. Припомнете си: разни цървули постоянно ги предизвикваха. Е, нима нямат право да отвърнат? Обвиниха ги, че не знаели разни неща, т.е. били необразовани. Да, ама те самите го признават. А колко от обвинителите им са точно толкова и дори по-малко подплатени със знания, обаче никога няма да го признаят? Колко от тези "многознайковци" влизат в Интернет, за да обиждат? Hе ми трябва тяхното признание, след като сам виждам фактите.

В политиката наистина е страшно. Аз самият имам някои забележки, но искам да попитам друго: колко от недоволстващите са по-честни от политиците? Да, има такива, но я си представете вулгарен селяндур, който плюе наред, защото не са го пуснали до Кацата с Държавната Манджа. Ето го проблемът: той не е против кражбите - сърди се, понеже не участва. Не е ли мръсно?

Давате ли си сметка колко хора биха надминали по кражби дори най-крадливия политик, ако им дадат възможност? Hякой замислял ли се е по този въпрос? Лесно е да си привидно честен, след като нямаш възможност да гребеш от чуждото. Cъвсем друго става, ако ти позволят.


Отпадането на класовете от заплатата

Откраднатите Поршета

Един личен ракурс към следизборната нощ

Спрей, който се превръща в дреха





Няма коментари:

Публикуване на коментар