четвъртък, 7 ноември 2013 г.

VIP-примерът на България




Тъй като има голяма опасност настоящият материал да не бъде разбран правилно, веднага задавам ключовия въпрос, адресиран до обикновените хора в България. Кажете честно:

Одобрявате ли разни измислени випове да разправят, че щом не ги харесвате, значи сте хейтъри?

Питам, понеже темата бе надълго и нашироко дискутирана от Ваня, Мишо и компания или както сами се определиха “Групата с ценностна система”. По-надолу ще разберете защо нямат право да се самоопределят така.




Признавам: харесва ми, че Пламен ги изправя на нокти. Щях ли да одобрявам, ако те не се показваха като съвсем обикновени и дребнави хорица, незаслужаващи да се самоизтъкват? Ако Пламен го правеше спрямо други, вероятно щях да го заклеймя. Hо какви са тези в Къщата и колко са VIP?

Първо, нека сме наясно: обсъждаме шоу, което по същество е игра. Как няма да се съглася с Пламен, след като това е самата истина? Второ, говорим за “жълто предаване”, което означава, че определено не е подходящо да очакваме “победител достоен за пример”. Ама вие сериозно ли? Точно от Биг Брадър - пример за обществото?! Ако ме разбирате, значи отново сме съгласни с оплювания Пламен. Трето, абсолютно всеки влязъл в Къщата иска да победи. Безусловно! Иначе нямаше да влезе. Кой е единственият, който го призна? Пламен. Hе знам за вас, но аз харесвам откровените хора. Hаистина откровените, а не такива като Шамара, говорещи на думи за искреност, а всъщност тотално подвластни на лицемерието и демагогията.

Важно уточнение: като изтъквам положителните страни на Пламен, не отричам негативните. Просто ми омръзна да поздравяват едни хора, че са истински, а да плюят други, че са ...... истински. Мразя двойния стандарт!

Погледнете заглавието на публикацията! Такова е, защото в Къщата няма човек, когото бих посочил за пример. Подобна роля е подходяща само за личност, която е близо до съвършенството. Кой от настоящите участници може да се похвали с това?

Готови ли сте за истината? Защото едва ли ще ви хареса. Hе забравяйте: всеки има кусури, а аз не съм човек, който вижда само доброто или само лошото.



                                                            Станка Златева

Според мен тя е най-близо до примера за подражание. Шампионка, медалистка, добър човек, първична и искрена ...... Да, всичко това е вярно. Но аз обещах да посочвам и недостатъците. Съжалявам, хора, нито е сексапилна, както се престара в “четките” Мариан, нито е умна, а за необразована сама си признава. Освен това колкото и да си кривим душата, по-близо е до мъж отколкото до жена. Последното е сериозен проблем, макар не всеки да го осъзнава.


                                                             Тервел Пулев 

Почти съвършен до момента, когато се самономинира за победител. От студиото Кали опита да хитрува “Иска се мъжество за да го направиш.” Сериозно ли трябва да гледаме така на самохвалството? Ми, тогава в България е пълно с истински мъжаги! Hо има проблем: едно е да те хвалят околните, съвсем друго е сам да се биеш в гърдите, пък било то и заслужено. Hе мислите ли, че е грозно – който и да го прави? Отказвам да ползвам двоен аршин и да лицемернича, както направиха в студиото при Ники Кънчев – имал право, заслужил, бил борбен, трудолюбив ..... На шиш да го въртите, това си остава самовъзхваляване. А аз не харесвам въпросния човешки навик. Преди номинациите Ники Кънчев каза, че никой не би си вкарал такъв автогол. Е, да, ама стана! Ако Тервел е постъпил правилно, то Станка е глупава като не е направила същото. Според мен Златева е за адмирации, а боксьорът се срина в очите ми. Убеден съм, че много хора са помислили същото за постъпката на Пулев, но колко ще го признаят?

Това са двамата, които най-често посочват като заслужили за победители. За останалите сами можете да се сетите колко са VIP. 


 

Саблезъбатата Ваня Червенкова е такъв звяр, какъвто едва ли някой би понесъл дълго време. Разни я наричат “душица”, но според мен го правят за да й се подмажат и да не ги захапе със стоманената си захапка. Айде моля, къде се е чуло и видяло кръвожадна душица? Tя също мечтае за победата, но щеше да изкорми Mариан, понеже бил схемаджия. А Bаня не реди ли интригите точно поради стремежа си да остане последна?




Ирина Флорин направи много грозен завой от лагер в лагер и нищо не може да я оправдае. След тази постъпка ще ми е трудно да я уважавам, както беше преди.

Едва ли някой е пропуснал да забележи Причина Номер 1 за скандали – храната. Павел Чернев го посочи сто пъти. Аз също се чудя. Още по-странно става, имайки предвид думите на Ники Кънчев, че Къщата е пълна с храна. Tо е близко до акъла. Hевъзможно е толкова хора да живеят цяла седмица само с 64лв. Значи им дават провизии, които ние не виждаме, а бюджетът е само за пред камерата. И въпреки това ще се избият за парченце сирене! От тези ли трябва да изберем пример за България? Срам ме е дори да го помисля!

Хора, които дават мило и драго да спечелят, постоянно обвиняват другите за същото. Демек прикриват себе си. Това какъв пример е? Само за лицемерие и лъжа.

Пак от същото: ако им дадат оръжие, ще се изпозастрелят, но напуска ли някой, всички са ..... о, Боже ..... тъжни! И ние трябва да вярваме?!

Стига бе, хора! Какъв пример могат да са тези? Трагични самовлюбени човечета! Всеки със своята мания за величие, което само по себе си също е осъдителен недостатък. Е, как да не се кефя, че Пламен ги прави луди? Или с други думи: сваля ги на земята, напомняйки им колко са обикновени всъщност. Нa тях никак не им харесва и точно затова го мразят.


Други публикации

Дървени философи - 2 част
Svejo - The Law
Еротична фотография
Facebook - Entertainment
Доходи от дома






5 коментара:

  1. Станка е толкова първичнa че ако я попитам има ли рога, ще се пипне за челото :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Добро е момичето. Много жертви е направила. Точно това не мога да приема - твърдо против съм силовите спортове да се практикуват от жени.

      През 60-те години е имало една рускиня - Тамара Прес. До ден-днешен не е сигурно дали не е била хермафродит, но дори да е жена, пораженията са очевидни. От ГДР също са били такива.

      Една жена трябва да е женствена. В противен случай не можем да се чудим защо расте броят на гейовете. Kак няма, след като все повече жени заприличват на мъже. Не мога да го одобря.

      Според мен на Станка доста й тежи това.

      Изтриване

  2. Във Facebook видях изключителен текст от профилa Голям Праз. Публикувам го без редакция:


    "Примерът за подражание" Тервел:
    - Хвърля котки от покрива на блока и води пиян, неадекватен приятел да му татуират главата, за да му даде урок.
    - Любящ съпруг е...докато не го пернат хормоните и не изгасят лампите. Хванат натясно и добре инструктиран отвън обаче, пак става любящ мъж. До следващото гасене на лампи някъде, където обаче няма камери.
    - Няма проблем с това да унижи и злепостави жена, щом се опитва да отърве кожата.
    - Няма проблем и някой друг да поеме неговата вина за отнемането на проценти от бюджета - Пламен и без това е все виновен за всичко, че на Свети Тервел ли няма да поеме вината за заглушения микрофон?
    - Не знае колко лъва има на герба, признава, че не може да отговори на много от въпросите от "5 от 15", но това е нелошо постижение за един бъдещ юрист, какво толкова?
    - Не прощава на хора, които умеят да играят играта по-добре от него. Сменя лагерите в движение и уютно се приютява под крилото на съмнителна бизнесдама, защото тя води по-многочислена група.
    - Приема с кеф хвалбите за себе си - даже не поправя никого когато погрешно го нарекат олимпийски шампион в Къщата.
    - Готов е да се наака от престорен хилеж, само и само да прикрие скучната си и некреативна същност.
    - Посочва собствената си снимка, но обвинява Пламен в егоизъм и себелюбие.
    - Рови с възмущение в "мръсната" тайна за ориентацията на Мариан, която съществува само в главите на групичката им.

    Т.е. ако детето ми прилича И на този "образец за подражание", ще се налага И да се самообесвам и да изчезвам безкрайно.

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване

  4. На въпроса "Кога е казвал това за котките?" Голям Праз отговаря:


    Разговорът беше може би преди две седмици - Мишо също присъстваше и имаше подобен "подвиг", а Станка тогава се похвали с късането на главите на гълъбите. Естествено, тези моменти никога не бяха включени в дейли епизод или коментирани от някого.

    ОтговорИзтриване