петък, 30 август 2013 г.

Дискриминация на българите - 2 част





Продължава от 1 част

Не е вярно, че по света ни смятат за расисти. Тези глупости идват от организации, получаващи пари за лъжите си, или от българи зад граница, които искат да прикрият истинската си същност. Именно по тях съдят чужденците що за народ сме. Не по нас, които сме тук. И ние няма да носим чужда вина, ако емигрантите са оставили лоши впечатления. Това, че има свестни между тях, не означава, че всички са такива.

Много е смешно, когато българин, минал границата, започне да се държи така сякаш е полетял в Космоса и е придобил някакви неизвестни за нас способности. Не знам как успяват да се самоизлъжат, че са се променили. Напротив, същите са. Това не им пречи да твърдят, че ги приемат “като равни”. Пълни глупости! И в Америка, и в Германия, и в Австралия, където и да е, винаги ще останеш “Пешо българина”. Хората може да не ти го показват, но няма как да надникнеш в главите им, за да го разбереш. Винаги и навсякъде коренното население ще е c предимство пред теб. Можеш да тежкарееш, колкото пожелаеш – лъжеш само себе си.

Изобщо не е вярно, че всеки българин отишъл в чужбина, е преуспял. Има и такива, но не важи за всички. Провалените обаче се специализират в лъжи и самохвалство. Tехният идол е Жорж Ганчев, който още в зората на демокрацията разправяше какви филми е снимал, по какви места е живял. За негово нещастие проговориха хора, които са били с него в чужбина. “Големите филми” се оказаха жалки клипчета, а “палатите и дворците” приеха формата на таванска стаичка, в която по-висок човек трябва да се наведе, за да не си удари главата.

Отделих внимание на емигрантите, защото голяма част от тях не спират да говорят лъжи за България, опитвайки да убедят себе си, че с нещо са по-различни. Расизмът заема основно място сред фантасмагориите им и дори за секунда не им хрумва, че така вредят на себе си, защото всеки чужденец ще си каже “Сам признава какъв народ са. Значи той е същият”. Почти сигурно ще познаят, щом става дума за човек, мразещ родината си. Тези “неоткрити звезди” много отдавна са описани в “Криворазбраната цивилизация”, но никой от тях не се разпознава там..

Направо си умирам от смях, когато някой започне да дрънка, че еди къде си не било така. Измишльотини! Цигани има почти във всяка държава. Дадени са им две възможности – да живеят по правилата или обратното, но съпроводено с пълна изолация. Някои избират първото и живеят като останалите. Но други предпочитат катуните – също ги има почти във всяка държава, но рядко се виждат, защото наистина са подложени на изолация и избягват градовете. Това да откраднат, това да поругаят гроб! Нека само го помислят – веднага ще щракат белезници и никой няма дума да обели за дискриминация, защото престъплението трябва да се наказва и не си позволяват да го отричат.

В “расистка” България обаче все търсят оправдание.

Казваш им “Виж, поругаха гроб!” А те отвръщат “Гладът е лош съветник”. Как да го разбирам това? Ще вечерят с мъртвешко печено? Какво общо има гладът? На шиш да го въртиш, няма да отговори директно на въпроса “Заслужават ли наказание циганите, поругали гроб?” Простотията си е простотия и няма значение кой я върши – винаги е простотия.

Ако видите група хулигани да преджобват ученик зад училището, ще се възмутите, нали? Обаче ако хулиганите са цигани, ще излезе, че просто са гладни, т.е. имат оправдание. Що за изкривен аршин? Tова ли е равенството – за едни е позволено, а за други не. Е, кой е дискриминиран?




Последно разбрах, че някои съдия-изпълнители са решили да се възползват от вродения страх на част от хората и пращат цигански групи за сплашване. Оставям настрана дали жертвите наистина са некоректни платци или става дума за обичайните номера от банки, “Топлофикация”, лихвари и прочие пладнешки крадци. Въпросът е, че находчивите цигани са доразвили идеята и на своя глава ходят да си искат, уж от името на съдия-изпълнителя. Как се нарича това? Рекет. Полага се съд и затвор. Но не и ако го вършат хора от малцинствата. Защо да не носят отговорност за действие, което точно и ясно е определено като престъпление? Гладни били! Само на тях ли им трябват храна и пари? Защо искате да ни убедите, че имат някакви по-специални нужди, несъществуващи при останалите хора? Не е ли именно това дискриминацията, но срещу всички извън малцинствата?

Скоро попаднах на някакъв, който обяснява всичко с глада. Попитах го защо да не оправдаем по същия начин примерно Маргините. И те са били бедни и гладни, както и голяма част от престъпният контингент. Защо едни влизат в затвора, а онези от малцинствата, за същото деяние, се оказват “жертва на системата”? Няма логика. Oсвен ако някой не е прибрал пари, за да лъже по форумите.

Да си спомним за Катуница. Близко е до акъла, че нямаше да се стигне дотам, ако не беше абсолютната безнаказаност за ромите. Търпиш, търпиш, но в един момент “бомбата” гръмва – логично и очаквано. Предупреждавахме ли? Да. Някой чу ли ни? Не. Вместо това пак ми пробутват “Едно е отделната личност, съвсем друго е цялата общност”. Да, но в случая говорим за цяла фамилия, тормозеща Катуница години наред. На това ли викате “отделна личност”?

Знаехме само за доайена Цар Киро. В същото време излязоха оплаквания, че жена му е досаждала на учителките в училището, включително е шамаросала една от тях. Пострадали са и родители на други деца. Внуците пък тормозят съучениците си. А някакви пак говорят за “отделна личност”! Коя по-точно? Защото аз виждам много отделни личности. Ама не, трябва да раздробим всичко на молекули и да не гледаме цялостната картина, защото ще лъсне истинският проблем. А той не е удобен, понеже не носи до безкрай пари за “интеграция на малцинствата”. 


 

Искам отново да обърна внимание на “държавата е виновна”. Каквото и да е направила или не е направила, то е еднакво за всички. Нагло и нечестно е да се представя като “вреда само за циганите”. Единствено по екстрите се различаваме, защото те са изцяло за малцинствата. Ще получават, много ясно, като са се научили да плачат по-зрелищно.

Така и не разбрах с кое държавата “вреди” на циганите? Програма за тяхното унищожението ли има? Как? Като им дават пари и апартаменти?! Хм, доста странна програма. Hещо ми подсказва, че по този начин не се заличава огромна група хора.

Смятам, повечето от вас са виждали какъв цирк правят дори от най-дребната ситуация. А представяте ли си ги пред социалните? Там циганските майки направо бият българките, защото “щели да им вземат парите”. Не говоря наизуст – видял съм го с очите си. Бях пред социалните, защото моя приятелката ме помоли да я придружа – предния ден бяха налетяли на нея. И това съм го предлагал за коментар на разни “разбирачи и защитници на онеправданите”. Реакцията им? Заобикалят въпроса … за по-сигурно “през Hю Йорк”. Cещате се – просто няма как да отговорят адекватно. Cъщото е по всички останали етнически теми.

Крайно време е защитниците на всякакъв род агресори да разберат, че равенството между хората означава нещо съвсем определено – всички да бъдат именно равни. Абсурдно е да говорят за права, а в същото време да подкрепят онези, които ги нарушават. Няма значение дали обсъждаме цвят на кожата, сексуалност или нещо друго. Щом ползват привилегии, недостъпни за останалите, това се нарича толериране, а не дискриминация. Не ме интересува дали се правят на интересни или наистина не разбират значението на споменатите думи. Ще им се наложи да го проверят, ако трябва в тълковния речник, защото никой не е длъжен да бъде мишена на нечии нездрави мераци.


.................................
Други публикации


Facebook-Страница - Entertainment

Реклама в Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар