петък, 30 август 2013 г.

Дискриминация на българите - 1 част




Днес ще гледам да бъда по-умерен, тъй като ми е известно каква страхотна дискриминация има спрямо българите в собствената им държава и лесно някой ще ме обвини в расизъм. Случва се на всеки, който посочи реалните факти - те не са по вкуса на определени групи.

Обикалям по всички големи форуми и се наслушах на чудовищни глупости и лъжи. Известно е, че някои хора получават пари, за да дезинформират. Други го правят от глупост, а трети заради доброто старо заяждане.

Да започнем с най-разпространената лъжа – държавата била виновна за всичко, което правят или не правят малцинствата. Като тръгнем от раждането на 7-8 деца, т.е. най-разработения им бизнес, и стигнем до неплащането на сметки, което странно защо смятат за свое право. Многократно попитах с какво държавата ги е накарала да се придържат към описаното аборигенско поведение, но никой не ми обясни.


За да ги улесня, реших да припомня конкретни факти.

1. За циганите има програми, по които им се раздават с предимство пари и апартаменти.

2. По училищата им се отделя специално внимание, за да не се чувстват изолирани. Дори се организират родителски срещи, на които класната настоява родителите да говорят с децата си да бъдат приятели на “самотното ромче”. Между другото, това е адски нечестно спрямо децата, понеже е тяхно право сами да избират приятелите си, а не да им ги налагат по някаква линия. Поне да имаше кой да го оцени, но няма.


Отсреща се правят на ударени и повтарят като в транс “Пречат им да учат”. Кой? Кога? Как? Няма отговор. Припомням, че основното образование е задължително, но циганите нарочно спират децата си и ги пращат да крадат. Пак няма отговор.

Вече споменах програмите и специалното внимание. Какво се случва, когато получат апартамент? Палят огън в центъра на хола. Имат ли животни, тях също вкарват. Ако определяте това поведение като цивилизовано, значи изобщо няма да ви питам вие самите в коя джунгла сте израснали.

Вече е пробвано всичко. Давани са им пари и имоти. Специално внимание. Не става и не става! Значи явно не е това начинът. Глупаво е да подаряваш пари на хора, които не знаят какво да ги правят. Все едно да наливаш вода в бездънна каца.

Необходима е промяна на манталитета. В тази връзка не книги или програми, а живи хора отиват да им говорят, обясняват, разясняват. Отсреща чуват само “Не сме длъжни да живеем по вашите правила, защото имаме традиции”.

Тук е един от проблемите. Тяхно право е да спазват традициите си, но не и ако заради това ограбват, убиват или смучат държавни пари, дошли от джоба на онези, които изобщо не са длъжни да се съобразяват с нечии порядки, защото също като тях имат свои собствени. С какво циганските правила са по-важни от нашите, особено като се има предвид, че не те на нас, а ние на тях даваме?



Помислете: каква е целта на всички програми? Интегриране. Даваш и очакваш резултати. Ако не ги получиш, просто спираш кранчето - това е единственият правилен подход. Щом циганите не харачат парите по предназначение, значи не трябва да им се дават. Не знам как по-ясно да го кажа. Всичко друго е лъжа, демагогия, интриги, алчност и т.н.

Какви хора защитават циганите? Владеят най-добре шикалкавенето и избягването на темата, но най-трагично е, че не умеят да следят собствената си мисъл и често дори не разбират значението на използваните от тях думи. Или поне се правят, защото им изнася.

На един такъв разказвах ситуации, които съм видял с очите си, а той ме шашна с “Къде са ти фактите?” Как къде, бе? Ако видяното лично от мен не е факт, тогава кое отговаря на тази дума? Нещо, което си прочел в Нета и нямаш минимална гаранция за достоверността му? Pазчиташ ли единствено на такива “факти”, можеш да стигнеш само до едно място – под Кривата круша.

Блогърка обяснява колко много обича pодината си, но е избрала друго място, защото там всеки може да бъде негър, индианец или папуас, без другите да го гледат като извънземно. Разбира се, в страната на папуасите най-нормално е да бъдеш именно папуас, но тази подробност удобно я пропускаме. Ако си далече от цивилизацията, логично е да има по-малко конфликти, понеже и всички други възможности се броят на пръсти. Абсурдно е да сравняваме гъсто населен район с джунгла, където двама-трима души кръстосват самотни и печелят “шестица от тотото”, ако изобщо се срещнат. А случи ли се това чудо, първата им мисъл е да се прегърнат от радост, че са видели живо човешко същество. Как да се скарат тогава, особено на тема расизъм?

Друг задава въпроса “Ако твоето арийско бебе се роди в циганската махала, дали ще преуспее в живота?” От пръв поглед се набива неуместната употреба на “арийско”, но това е малкият проблем. По-странното е, че тези думи уж са в защита на циганите, а всъщност потвърждават вината им. За пореден път посочват колко са важни средата и манталитетът – те трябва да се променят и чак тогава да се раздават пари.

Същият човек написа думите “Циганин е президент на САЩ”. Не знам за вас, но аз не мога да си представя по-голям расизъм. Щом този човек нарича така Барак Обама, представяте ли си какво би направил на цигане, с което се е разминал на улицата. Скинърите пасти да ядат. И точно той се явява защитник на малцинствата, наричайки българите расисти!!! Доста нагло.

За него явно всички “черни” са еднакви - още едно неоспоримо доказателство за дълбоките корени на расизма в разбиранията му.

По този повод малко разяснение: циганите и негрите си приличат само по цвета на кожата, а по всички други показатели са на противоположните полюси. Известно е, че негрите са амбициозни и готови на нечовешки усилия, за да докажат, че не струват по-малко от белите. Благодарение на това са постигнали завидни успехи – не само в баскетбола или телевизията. Докато при циганите е точно обратното: от малки ги възпитават, че учението е загуба на време, и рано-рано получават джебчийска подготовка.

Да се бъркат тези две коренно различни групи е признак не само за очебиен расизъм, но и за отчайващо невежество. Такъв човек има ли право да обяснява нещата от живота на когото и да било? Не и преди да се образова.

Пак той изрече и други глупости като например “Циганин кара автобус в Лондон, но в България това е невъзможно.”

Моля?!! Cамо във фирмите за чистота има повече цигани, отколкото в градския транспорт - така е от десетилетия, т.е. не е възможно някой да не го знае. Всичко карат – автобуси, тролеи, трамваи. Забележете: не е имало случай пътник да не се е качил, защото шофьорът е от малцинствата. Това говори ли ви нещо? Българинът не е против циганин, който очевидно върши своята работа, полезна за обществото. А някакъв дървен философ ще обръща фактите! Няма да стане.

Споменатият “велик българин”, който много обича от разстояние да дава препоръки, защото той самият няма да ги изпълнява, опита да ни убеждава, че в Германия строят цял квартал за румънските цигани. Случи се по времето, когато от Швеция върнаха нашите роми. Преди това го направиха французите. А някакъв лъжец говори за цял квартал в държава, където и днес боготворят Хитлер! Hа всичкото отгоре очаква да повЕрваме. На него, а не на световните информационни агенции и на българи, които са били съвсем скоро в Германия и говорят за непоносимостта към чужденците.




Обаче “палмата” държи идиот, който определи българските олимпийци като “некадърници” и дори Ивет Лалова – жена и спортистка по абсолютно всички показатели – не струвала в компанията на “африканските перли”. Представяте ли си каква нечовешка злоба крие този смешник? Питайте някой психолог и той ще ви каже, че такъв негативизъм винаги е съпроводен с най-различни проявления. Убеден съм, че въпросният “истински патриот”, ако в друг разговор спомене “африканските перли”, най-вероятно ще ги определи като “чернилки”. Защото Ганьо си остава Ганьо дори на Луната.

Въобще учуден съм от склонността на редица емигранти да се изказват така убедено, все едно не са напускали България. С какво право, след като си нямат най-малка представа за положението тук? Лесно е да дават препоръки, но не е честно. Първо ще дойдат тук, циганите да им бръкнат по джобовете, да ги изцицат за неплатен ток или майчинство, и тогава да им видя криворазбраната толерантност.

Продължава с 2 част

................................
Други публикации

Спортувайте за здраве!




2 коментара:

  1. Аз съм напуснала България преди 20 години...само 3 пъти се върнах за кратко,но съм напълно съгласна с Вас и разбирам добре,безпомощността която чувствате в контакт с голям процент от сънародниците ни...значи може да не съм в България и да виждам ясно :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Имаше един блогър, когото уважавах.
      Затова бях крайно изненадан, прочитайки неговите думи "Тук, от Франция, много по-добре виждаме положението в България, отколкото хората в страната."

      Няма как да е истина. Хората зад граница четат през чужди очи и слушат през чужди уши. Каквото им говорят, това знаят.

      Аз не бих разчитал на такава ненадеждна информация.

      Същото е като в живота на даден човек - всеки знае най-добре как се чувства. Няма начин друг да му го каже.

      Изтриване