събота, 7 април 2012 г.

За помиярите е болната човешка психика






Blitz


Кучкарката Меглена Дерменджиева, известна с артистичния си псевдоним Меги Дерм, заплаши публично софиянци, че ако види някой да убие или нарани бездомно псе ще плати на хора да го намерят и пребият.Дамата с очевидни психически отклонения изложи странната си теза в предаване на Нова тв, посветено на проблема с уличните кучета в София. Той стана особено остър, след като преди десетина дни помияри буквално изядоха 88-годишния световно известен професор Ботьо Тачков в квартал „Малинова долина“. Лекарите от ВМА все още се борят за живота му.

Със силен провинциален акцент, Меги Дерм гордо съобщи, че пред едно от заведенията си в София гледа глутница от улични кучета. Въпреки постоянните скандали със съседите й тя смята, че те не нападат хора и не пречат никому.

„Аз лично обещавам на всеки, когото видя с очите си или разбера на 100 процента, че е убил куче, лично аз ще заплатя този човек да бъде с начупени крайници. Обещавам! Макар, че съм напълно против насилието, но обещавам!, заяви набедената за „звезда“ Дерменджиева.

Докато декламираше абсурдните си заплахи, водещият Витомир Саръиванов успя да пророни единствено:“ Олеле…значи имаш приятели, които чупят крайници?“. „Нямам, но ще намеря“, отвърна Меглена Дерменджиева.

Гостуващият в предаването шеф на „Атака“ Волен Сидеров пък заяви, че след изявлението й остава с убеждението, че принадлежи към мутренските среди. „А вие към кого принадлежите“?, му отвърна тя. Сидеров я попита какво би направила, ако някой ловец умъртви кучетата от „Малинова долина“, изяли проф. Тачков. Набедената за бизнес дама Дерм отговори: „Ще намеря първо ловците и ще ги дам на закона. Ако те не се справят с тях, ще се опитам аз да се справя“.

Докато Дерменджиева сипеше заплахи с мутри към страдащите от кучешката напаст софиянци, водещата Ирина Сарачинова мълчеше и подсмихваше. Никой от водещите не контрира, че изявленията й попадат под ударите на закона. Пръв днес шефът на Спешното отделение в „Пирогов“ д-р Стоян Сопотенски реагира на тирадата на Дерменджиева, заявявайки, че заплахите й звучат повече от абсурдно.


Попаднах на един много добър материал за помиярите. Копирам го за да не изчезне поради някаква причина - както знаем, модераторите в Blog.bg често показват шантави критерии за правилно и неправилно, допустимо или не. Освен това има една модераторка, която отдавна е демонстрирала, че смята за злобари абсолютно всички, отказващи да се приравнят до еволюционното ниво на кучетата. Е, някои сме по-високо в хранителната верига :)))

Материалът е на Мiralyub. По принцип имаме доста разминавания с нея, но сега съм напълно съгласен с думите й. Браво, Мира!


Мiralyub.blog.bg


Обичам животните.

Гледала съм няколко години един прекрасен бял котарак на село. Подари ми го един приятел на баща ми. Страхотно животно. Много умно беше- имаше навик да не се прибира по-цяла седмица, но никога не изпускаше деня, когато аз отивах там. Винаги ме чакаше на ъгъла на улицата.
Умря, милият. Натровиха го съседи. Този бял котарак сънувам и до днес .

Веднъж донесох вкъщи и едно малко гълъбче. Беше красиво - в бяло и черно. Бях го намерила паднало пред един от големите магазини в града ни. Родителите ми посрещнаха с укор странната ми прищявка да гледам пернатото в апартамент, но някакси се примириха /което аз сега на детето си никога не бих позволила/ и ме оставиха да се грижа за него почти половин година. Спомням си, че като поотрасна го пусках да лети навън и то само се прибираше. Постепенно "излетите" му ставаха все по-дълги и по-дълги... докато накрая един ден остана завинаги при братята си на съседния покрив. Е, поне известно време след това си го гледах и му се радвах отдалече.

После приютихме едно болно коте. Него брат ми донесе чак от Пловдив по време на една студентска ваканция. Милото животинче, бе толкова игриво и обичливо. Няма да забравя как ваканциите го пренасях до село и обратно в чанта и с автобуса, та всички пътуващи цъкаха с език и ми казваха, че нямам акъл.

Та, както е видно аз обичам животните. Защо пиша всичко това? Ами просто тази вечер след поредната порция новини с нахапани от кучета, се замислих какво мисля аз по въпроса. Спомних си, че преди няколко седмици на място, където минавам всеки ден и където непрекъснато движат деца, пред очите ми озверели кучета бяха обиколили и дърпаха за палтото една възрастна жена. Преди няколко години свободно тичащите питомци на една бензиностанция се спуснаха и захапаха за крака сина ми...
Да, аз обичам животните, но категорично е недопуснимо те да ни ликвидират, като ЯДАТ хора вече всеки ден. И въобще не искам да чувам доводи за хуманно отношение и бля-бля приказки. Който иска да защитава освирепели песове по улиците, да си ги прибира вкъщи и да си ги гледа.

Е, каквото казах, казах. Хайде сега природозащитниците да се спуснат и да ме оглозгат до кости:)))).







11 коментара:

  1. Няма разумни форми на живот в БГ - люшкат се от едната крайност в другата. В никакъв случай не трябва да се хранят улични кучета на места, където живеят и преминават хора. Така те считат мястото за своя територия, пазят го от останалите кучета и хора и повечето ухапвания стават точно по този начин.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Освен да го кажеш на онези, които отказват да го проумеят и хранят помиярите, мислейки го за добро дело.
      Доста глупости видях по форумите и общото между тях е, че според разни кретени животното, т.е. прекият извършител, никога, ама никога не е виновно, защото е ..... животно. Tози неоспорим факт не им пречи да приравняват кучетата с хората. Ееее, ако някой се смята за еволюционно изостанал до нивото на помиярите, това не означава, че всички трябва да сме толкова луди. Днес с кучета се сравняват, утре примерно с амеба. Окей, техен проблем - щом са едноклетъчни.
      Между другото по същия начин разни идиоти обвиниха Турбоч, жена му, дъщеря му и дядото, но не и шофьора-кретен.
      Сега разбираш ли защо съм за Крумовите закони. Tози народ от добро не разбира.

      Изтриване
  2. Градът не е място за кучета, а за хора. Най-вече.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така, де. Само че кучетата бавно-бавно превземат градовете под ръкоплясканията на разни същества, които явно са полухора-полуживотни.
      Може да звучи пресилено, ама не бих се учудил, ако някои от тях са готови да хранят помиярите дори с човешко месо, стига да намерят такова. Все пак това са изроди, на които грам не им пука за пострадалите, дори за децата, а през цялото време блеят за "горките животинки" - същите, които "мило и добронамерено" използват добре развитата си захапка.

      Изтриване
  3. Защо ги гледа на улицата, а не си ги гледа у дома. Аз лично съм за кастрацията на хората, които изхвърлят на улицата кучета и такива, които ги хранят. Като спрат да се размножават няма да има кой да изхвърля и храни помиярите и така ще се справим с проблема хуманно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Точно това е един от въпросите в случая. Нали е много загрижена за тях. Нека ги гледа в къщата си. Ама не, тя ги натрапва на всички, без да плаща нито стотинка за това нейно своеволие. Все едно някой е длъжен да обикаля примерно през Бургас, за да не ядоса "горките животинки", щото разбираш ли, те усещали лошите хора. За тях е "лош" всеки, който тича или без да иска направи нещо, което в техните очи е "дразнещо". Ей сега, това ми е първата грижа - за душевния комфорт на някакви животни.

      Никой не оспорва вината на безотговорни стопани, изхвърлящи кучета на улицата. Това по никакъв начин не оневинява прекият извършител, т.е. кучето. Разбирам да сме в гората или на сафари - там е територията на зверовете. Но в града е мястото на хората - тук нашето спокойствие е с предимство.

      От друга страна пострадалите нямат абсолютно никаква вина, че някой е изхвърлил животно на улицата - дори не го познават.

      Изтриване
  4. Чудя се, какво ли ще стане, ако ние Българите се вдигенм и вземем, че изтрепем, освен помиярските защитници на помиярите, ами и мутрите, соцкомунстите и ченгетета (това са три различни имена на едни и същи боклуци), дето вървят ръка за ръка и провокират появата на такива, кой знае защо пуснати на свобода, бе усмирителна риза пациенти на психиатрията като меги (пе)дерм да си развяват простотията и селяндурския по.ран задник? Елемнатрано, в никоя нормална Европейска страна няма свободно разхождащи се пумияри или котки (без значение, че и аз като малък обирах и котки и кучета от улицита и си ги прибирах в къщи). Сега ми е обадете, като организираме хайка за изтрепване на пумияри (в парламент, президентство, сенчест бизнес и т.н.)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Забелязваш ли, че има разлика между изказванията в подкрепа на кучетата? Интелигентните хора са по-умерени и осъзнават, че животните все пак нямат място на улицата.
      Опасни са такива като шантавата Меги Дерм, които на своя глава преценяват, че пумитата не пречат на никой. Pазбираш ли, тя решава вместо всички останали!!!! Дори само това е показателно за болната й психика.

      Изтриване
  5. Градът не е място за кучета. Проблемът трябва да се реши. Куче нахапа майка ми преди месец - лекари хирурзи, разправии. Продължава да кърви, а не беше крайно тежък случай - само по няколко шева на крак. Професорът от София почина, не ми се мисли как се чувства семейството. Обичам животните, но да се движа по улиците със спрей, звуков инструмент и заредене като пехотинец в Афганистан не ме устройва.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Съгласен съм. Едно е любовта към животните, която реално съществува у повечето хора, съвсем друго е да защитаваш кръвожадни зверове. Какво ще правим, ако някоя като Меги Дерм в даден момент реши да гледа примерно лъвове на улицата и "прецени" вместо останалите, че не пречат на никой?

      Разказваш за майка ти. Нека аз да ти кажа за баща ми. Когато бях малък, веднъж баща ми реши да заведе мен и сестра ми на кино. По пътя спряхме на павилиона, за да ни купи семки. Съвсем спокойно се нареди зад последната жена на опашката, която за зла участ водеше голямо куче. Не знам какво му стана, ама в един момент животното като скочи и захапа баща ми за бедрото - на сантиметри от слабините. После лекар, ваксина и т.н. За кино не можеше да става дума - голямо разочарование за две деца, а това определено е по-важно от кръвожадните наклонности на някакво животно.
      Мисълта ми е за реакцията на собственичката на кучето. Тази КУЧКА дори не каза "извинявай". Нещо повече - обвини баща ми, че се е наредил зад нея, с което ядосал животното. Представяш ли си за какво сбъркано мислене говорим?!
      Оставям настрана въпроса как според нея е трябвало да постъпи баща ми, за да купи нещо от павилиона - да се нареди ли, да я предреди ли, на следващия ден ли да мине. По-странно е, че тази тъпа гъска изобщо не се скара на животното. Нима можем да очакваме от такава да гледа реално на нещата и да посочи истинския виновник? Невъзможно.

      Изтриване
  6. Link exchange is nothing else however it is just placing the other person's website link on your page at proper place and other person will also do similar for you.
    Feel free to visit my web site Selena Gomez

    ОтговорИзтриване