понеделник, 2 януари 2012 г.

Facebook връзките са с фатален край за семейството








Razkritia.com


Социалните мрежи улесняват комуникацията по всякакви поводи, а отсъствието на комуникация вътре в семейството най-често води до разпад, затова най-голямата социална мрежа Facebook бе посочена като най-виновна за разводите в последно време.
Заигравките в нета, колкото и невинни да са те, винаги могат да се превърнат в нещо голямо.
„Следите остават” и всеки пренебрегнат съпруг или съпруга може да открие в кореспонденцията на благоверния си партньор някой „компромат” – снимки, писма и откровения, подриващи доверието му. Както са констатирали в една от големите адвокатски кантори, напоследък Facebook е причина за една трета от разводите.

Социалната мрежа Facebook в последно време се превърна в основното средство за общуване между хората, разпространението му е лавинообразно и измества SMS-ите и електронната поща като форма за размяна на текстови съобщения. Хората търсят и откриват стари приятели, бивши гаджета от ученическата скамейка, сродни души за споделяне. Всичко това в началото е изключително невинно, но в някои случаи работата става „по-дебела” и играта загрубява. От приятните спомени или веселите разговори, при наличие на желание, всичко може да се превърне в секс. А някои направо това си търсят и го намират.
Всичко в Мрежата обаче си остава записано и въпрос на време е този, който не трябва, случайно или нарочно да открие, че му изневеряват. Затова новината, че Facebook набира все повече последователи, се посреща с противоречиви чувства от ревнивите и пуританите, които търсят вината за развода винаги извън себе си.








Няма коментари:

Публикуване на коментар