неделя, 17 май 2020 г.

Чашата преля!


Изненадите по света и у нас нямат край. Министър Кирил Ананиев полага доста усилия в тази посока. Едва ли идеята е негова, но той обира негативите, след като е министър на здравеопазването.


Най-новият закон е за принудително лечение на психично болните. Повечето хора вероятно ще кажат "Защо пък не", но това е доста лицемерно или се дължи на неразбиране, защото го казват с презумпцията, че лудите са други, а не те. Ако обаче нарочат тях за луди? Hе схващате ли? Tочно това е целта.

Жив комунизъм, няма какво да се лъжем. Това е един от най-мракобесните комунистически похвати от тоталитарното време. Много хора не го знаят изобщо, други просто са чували, но аз го знам от очевидец и сега ще разкажа.


И преди имаше закони, чрез които да бъде усмирен някой опасен луд. Защо сега дълбаят, разширяват кръга на "заподозрените", дават необосновани опции на неоторизирани хора? Не разбирате ли, че предстоят злоупотреби? Точно както правеха червените убийци.


За репресиите е изговорено много, затова просто ще внеса едно разделение. По-простоватите "врагове на народа"  изпращаха в Белене, а по-интелигентните  - в психиатрия. Знаели са, че ако оцелее след Белене, човек може да се върне към нормалния живот, но щом не му достига акъл, не може да е опасност за режима. Другояче стоят нещата с по-интелигентните и образованите.  На тях трябва да им се отнеме думата веднъж завинаги. Какво по-добро лекарство от това да ги изкарат ненормални? Никой не приема сериозно лудите. За още по-стабилна гаранция наистина са ги правели луди.

Мой много близък човек пострада по тази линия, затова реагирам като ужилен. Имаше стабилно семейство, солидно образование, престижна професия, голяма заплата.  И внимавайте да не паднете: беше убеден комунист. Но вярваше в комунизма на Димитър Благоев - доста различен от онова, което ни пробутваха като "комунизъм" по байтошово време. Тъй като не се примиряваше с всеизвестните разминавания между думи и дела, затова решиха да го елиминират. Изкараха го луд.  Той ми разказа страшни неща.

Един хубав ден Държавна сигурност го прибира ей така от улицата и адът започва. Без съд го съпровождат по сумрачни кабинети, заливат го с тонове лъжи и изфабрикувани обвинения, които той трябва да признава. Бутат го в бяла стая. Като казвам бяла стая, имам предвид точно това: абсолютно бяло помещение, без прозорци, без маса, без стол, без дори легло. Напълно празно. Там прекарал месеци наред - не помнеше точно колко, защото много бързо изгубил представа за ден и нощ, въобще за времето. Идвали само няколко човека: тези които му давали шарени хапчета за промиване на мозъка, тези, които го биели с желязо и дърво /без причина, понеже той никога не е буйствал/, тези, които му носели храна, и най-накрая наблюдаващият професор, от който зависела диагнозата.


Този човек доживя промените и излезе на свобода, но за съжаление вече наистина беше луд - никой не може да издържи химическа атака cрещу мозъка /онези шарени хапчета/. Да не подценяваме разбитото му семейство и загубената престижна професия, въобще преобърнатия му живот. Tова са сериозни удари.

Не пожела да се включи към СДС, защото знаеше, че са пребоядисани комунисти-апаратчици. Не искаше да чуе за БСП, защото бе наясно, че са си същите. Неговото съкровище бяха  изрезки от вестници от зората на демокрацията. Там описваха неговата история. Без особен ефект, понеже червените до ден-днешен се подиграват на репресираните, изкарвайки ги "истински престъпници", а сините се страхуват от същите репресирани, тъй като знаят, че те са истинските борци против тоталитаризма.

Играта става опасна и както в редица други случаи на болшинството хора ще им присветне прекалено късно. Ще видите, че има много по-страшни неща от някакъв коронавирус. Прав беше онзи, за когото говорих по-нагоре в настоящия постинг, като казваше "Човекът е най-големия враг на   .......   човека".

По темата

Любопитно

1 коментар:

  1. Стойте вкъщи. После задължителни ваксини със съмнителни качества. Сега принудително лечение.
    Pаботата взе да става адски грозна.

    ОтговорИзтриване