вторник, 30 октомври 2018 г.

Отвратителна помия срещу Бойко Борисов




От доста време избягвам да пиша за политика, но този път не се стърпях, защото отново ми припомниха какви отвратителни гниди опитват да злепоставят най-обичания български политик за всички времена - естествено, това е Бойко Борисов. Бих разбрал, ако имат основателни забележки, но видя ли изсмукани от пръстите интриги, направо побеснявам. Вие не се ли дразните, когато ви пробутват очевидни и плитки лъжи, очаквайки да им повярвате безусловно? Забравете, че в случая мишена е Бойко Борисов! Принципно питам: не е ли обидно да ви подценяват хора, които мислят, че са измайсторили необорима лъжа, а всъщност белите й конци  се виждат от Космоса?

Днес поводът за възмущението ми е свързан с убийството на журналистката Виктория Маринова. Тя е била административен директор на TVN - русенска регионална телевизия. Имала навика да тича по крайбрежната алея и по време на едно такова тичане Северин Красимиров я среща, напада, изнасилва и убива. Сега чакаме да видим дали ще има присъда или отново ще наблюдаваме поредния измъкнал се от правосъдието прeстъпник. Едно време се възмущавах, когато във връзка с дадено злодеяние акцентират върху думата "циганин",  защото престъплението си е престъпление и няма значение от кой етнос е извършителят, но след като в продължение на години гледахме как оправдават редица цигани за безусловно доказани деяния, мисля че вече е време да наблегнем именно на етноса. Няма причина ромите да ползват привилегии и да им бъде прощавано всичко. Tова е гавра със самата идея за правосъдие.

За мен случаят е ясен. В някои отношения циганите са като мюсюлманите: смятат, че жената е създадена за робиня и секс-играчка на мъжа. Повечето от тях ограничават тези разбирания само до собствената си жена и не ги показват към други, защото се страхуват от полицията. Но понякога под въздействието на алкохол, наркотици или хормони може да посегнат. Според мен точно на това е станала жертва  Виктория Маринова. Ако не разбирате защо, ето как е изглеждала тази жена:


Да, красавица, която е събудила желанието на емоционално нестабилен мъж. Ако е бил под въздействието на някаква дрога, това още  по-ясно би обяснило агресивното му поведение. За да не се случват подобни неща се нуждаем от стабилна полиция и безкомпромисно правосъдие. Това е един от малкото начини за справяне с човешките недостатъци. Не да ги пускат, защото били пияни, дрогирани, полово превъзбудени, имали херния или зъбобол. Моето мнение е категорично: престъпниците не заслужават лечение на каквото и да било. Да са мислили навреме! Убива човек, а после моли за разбиране. Къде му беше разбирането към жертвата?

Докато чакаме присъдата, куцо и сакато започна да изказва "компетентно" мнение. Нечистиви сили се активизираха и опитаха да пренасочат всенародния гняв към правителството и по-конкретно към Бойко Борисов. Представете си, моля ви се, той поръчал убийството на Виктория Маринова, защото взела интервю от двама души, работещи за някакъв сайт, който пък разследвал някаква фирма, която уж била свързана с премиера. Очевидна връзка, а? Чрез трети братовчед, на лелята, на чичото, на сестрата, на лелинчото, приятел на  дядото по бащина линия. Абе, тези луди ли са? Hа кого ги пробутват?

Веднага изниква въпросът защо не са убили двамата разследващи журналисти или някой от собствениците на сайта? От какъв зор посягат на никому неизвестната Виктория Маринова, работеща за регионална телевизия, която дори няма национален обхват? Е, да, не се връзва, затова неизвестността й е форсирана и вече имаме "прочута разследваща журналистка, пред която мафията трепери". Ако беше написала книга с десет продадени броя, сигурно щяха да я нарекат "българския Солженицин" или нещо подобно. Заради такива "новини" спрях да вярвам на каквото и да било по телевизия, радио или Интернет.

Ковчегът бил затворен, защото Виктория Маринова имала не една, а цели две огнестрелни рани на тила. Вие представяте ли си някой да тръгне да обръща мъртвец, за да види какво има на тила му? Това би било обида към опечалените роднини. Ама не, русенските журналисти били длъжни да го направят, но се оказали наплашени мекотели, медузи и други подобни. Бездействието им било осъдително. Напротив, показали са какво означава етика - това, което липсва на бруталните интриганти, призоваващи към гаври с трупа и мъката на роднините.

Миг известност спечели на чужд гръб някакъв "майстор по бойни изкуства", който твърди, че Виктория Маринова била шампионка с черен колан и можел да я победи само много по-силен противник или такъв, който е въоръжен. Демек хилавият Северин Красимиров не е в състояние да я пребие и изнасили. Ех, леле, как ги обичам такива смешници! Може да ги напляска всеки уличен бияч и те го разбират още при първия сблъсък. Дотогава живеят във филмите на Брус Лий и забравят, че за да ти свършат работа бойните изкуства, трябва да посветиш живота си на тях, т.е. да си достатъчно добър. Не да ходиш ей така между другото да пориташ чувал два-три пъти в седмицата. Виктория Маринова е била журналистка и само за поддържане на форма е влизала в спортна зала. Не е професионалист по бойни изкуства. Затова никак не е трудно за мъж да я нападне и изнасили.

И абсолютният връх: появи се "приятелката Петя", която уж говорила с Маринова след часа на предполагаемото убийство. Камера е записала Северин да тича в 12:11, но той не бягал от местопрестъплението, както твърди полицията, а просто бързал за някъде, защото всъщност жертвата е провела разговор в 12:20. Хубаво де, ама ако тази Петя съществува, полицията ще я намери. Тогава как да я скрият? Ето го отговорът: Петя изобщо не е в България, а някъде в Холандия, и сега трепери за живота си, защото мафията ще я намери за да я унищожи. И тъй като Петя изобщо не съществува, тя никога няма да се появи и съвсем скоро ще ни подхвърлят, че "мафията е заличила важен свидетел". Чакайте да ви повярвам!

Представяте ли си какви гнусни интриганти има на този свят? Неслучайно бащата на Виктория Маринова, който също е журналист, написа на своя колежка, че за пръв път се срамува от професията си заради свои колеги. Всяка злоупотреба предизвиква ответни мерки. Ако злоупотребяваш с новини, това рано или късно води до цензура. Най-големия враг на свободата на словото е злоупотребата с тази свобода. Mери си приказките, защото ако не го сториш, друг ще ти ги премери.

1 коментар:

  1. Правдоподобна в съдържанието си статия.Какво друго да се каже.Всичко е "мръсна и манипулативна" фантазия.

    ОтговорИзтриване