неделя, 26 февруари 2017 г.

Нов рекорд по простащина в българската политика



Сякаш не сме се нагледали на простаци в българската политика, та сега имаме още един, който дори постави невиждан и нечуван рекорд. Журналистът Иво Христов написа в своя Фейсбук профил следното:

"Жени-ГЕРБ и Боко Харем са две различни организации, нали?"


Ако е някой обикновен блогър, да го приемем. Искал да се представи за интересен, да привлече погледите. Но Иво Христов е току-що назначен за шеф на президентския кабинет, което прави думите му абсолютно недопустими. Досега никой, заемащ такъв висок пост, не си е позволявал подобни просташки изказвания. Чак и с обиден прякор да нарича лидер на политическа партия.

Какво говори горепосоченият статус във Фейсбук?

На този човек очевидно му липсва възпитание. Особено такова, каквото е длъжен да притежава началникът на кабинета. Разгледах профила му във Фейсбук. Има доста коментиращи и си помислих как тези хора цъкат с език, възмущавайки се примерно от Биг Брадър и чалгата, но нямат нищо против чалгаджийството на Иво Христов. Това се нарича лицемерие.

Статусът говори и за проблем в отношенията с жените, както много правилно отбелязва Ирена Соколова, председателка на Жени-ГЕРБ. Може би Христов се чувства пренебрегнат от тази организация и желае да привлече точно нейното внимание. Аз лично съм сигурен, че има и ревност - вероятно е фантазирал " ... жени ... Бойко ... харем". Никой не знае докъде ще стигне емоционално неуравновесеният човек.

Прочетох и няколко публикации, споменаващи журналиста Иво Христов. Негова доскорошна приятелка разказва как й обяснил, че не може да изключи  Калина Андролова заради расистки текст, но после блокирал същата приятелка точно заради текст, споменаващ в негативна светлина Калина Андролова. Да, позволеното за едни е забранено за други - типичен комунистически похват. Разбрах също, че Христов има навика да блокира дори безпартийни хора, само защото задават неудобни въпроси. Кой се страхува от такива? Онзи, който не може да защити тезата си.

Интересно как ли се  е стигнало до това назначение? Има два варианта: Иво Христов е натрапен по партийна линия или президентът сам го е избрал. Ако е първото, значи не България, а БСП има свой президент, т.е. би трябвало да говорим не за българския,  а за комунистическия президент. Ако е второто, това говори много лошо за Румен Радев като човек и политик. Който ме следи, знае че бях готов да го поздравя, ако докаже своята надпартийност. За съжаление този вариант вече отпадна. Може да го върне единствено незабавното уволнение на Иво Христов, което естествено, няма да стане.

Защо е наложително уволнение? Трезвомислещият човек е наясно, че хора като Христов са опасни за институция, чиито функции са преди всичко представителни. Как ще ни представя Вуте от Сусурлево? Сещате ли се каква "попара" може да надроби с дадените му лостове? Имайте предвид, че в последните години комунистическите журналисти станаха по-агресивни, злобни, понякога и вулгарни - не е случайност, а тенденция. За Бога, нима ще чакаме да назначат и Митьо Пищова?


12 коментара:

  1. Всичко при комунистите е чалга .Та те самите са чалгаджии иначе как и защо биха се заигравали със съдбата на цял един народ,

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Странен е техният електорат, който продължава да вярва в клишето за социалната политика и упорито отказва да види, че червените депутати са направили по-голяма гуша от които и да било други.

      Слепи ли са, глухи ли са? Не ги разбирам.

      Изтриване
  2. Президента на България се държи като Руски посланик в Европейския съюз и НАТО , а вие си мислите че той е българин.Не всеки роден в България заслужава да се нарича българин,а и много хора с поведението си го доказват.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ЧЕ КОЙ ОСВЕН НИНОВА КАЗВА ,ЧЕ ПРЕЗИДЕНТА Е БЪЛГАРАСКИ?КАКВО И КОЙ Е ЗАЩИТИЛ В БЪЛГАРИЯ ОСВЕН СОБСТВЕНАТА СИ МЕТРЕСА?НАМЕТИ И ОХТАНА ДА Я ПАЗИ КАТО ,ЧЕ ЛИ ЩЕ СЕ ЗАТРИЕ СВЕТА С ТАЗИ....НАМЕРИ Й КАБИНЕТ ,КАТО ВИСОЧАЙША ОСОБА.ГН ПРЕЗИДЕНТ ИЛИ СТЕ ПРЕАИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ ИЛИ СИ ОТИВАЙТЕ И ОТНОВО СТАНЕТЕ ШАФЬОТ НА САМОЛЕТ,ЗА КОЕТО ВСИЧКИ ЩЕ СЕ РАДВАТ.СЪЗДАЙТЕ МАЛКО РАДОСТ НА ДОЗИ НАРОД,КОЙТО НЯМА ХЛЯБ ЗА ЯДЕНЕ А ВИЕ СТЕ ЕДИН ГЛУПАК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Изтриване

    2. Жалко! Прекалено бързо се изложи.

      Дори да не е знаел що за човек е Иво Христов, сега е наясно. Но реакция няма - това вече е непростимо.

      Изтриване
  3. Не го знаех Иво Христов.
    Но вече научих достатъчно.
    Щом уважава Андролова значи е като нея.
    Хейтърите се обичат и привличат.

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. От Андролова съм прочел всичко на всичко няколко коментара. В тях видях онова, заради което не понасям комунистически журналисти - злоба, подигравка към личността, незачитане на чуждото мнение.

      Изтриване
  4. !!! dolen komunqga e tozi Hristov...no koment

    ОтговорИзтриване
  5. АКО ВИ ПЛАЩАТ ЗА НАПИСАНОТО, ЩЕ ВИ РАЗБЕРА....АКО Е ОТ НЕЗНАНИЕ ПАК ЩЕ ВИ РАЗБЕРА....НО, АКО ТАЗИ ЖЛЪЧКА ИЗЛИЗА ВЪТРЕШНО ОТ ВАС, МНОГО ЩЕ Е ЖАЛКО И НИКАКВИ ПРОМЕНИ НЕ МОГАТ ДА СЕ НАПРАВЯТ.....Т.Е КАКТО КАЗВАТЕ ....НЯМА ДА ИМА И ХЛЯБ ЗА ЯДЕНЕ !

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Нямам нищо против да ми плащат и не бих го отричал. Ще съм ти благодарен, ако споделиш къде раздават хонорари за тази дейност.

      Какво искаш да кажеш с "незнание"? Животът ме е научил да вадя верни заключения от думите и постъпките на хората и, честно казано, адски съм добър в това. Та не е нужно да познавам Иво Христов лично и отдавна.

      Кое наричаш "жлъчка"? Това е орган в човешкото тяло. Приемам, че имаш предвид жлъч - сарказъм, подигравка, омраза. В постинга няма нищо такова. Видях изказване, което началникът на президентския кабинет не би трябвало да прави и описах справедливото си възмущение. Нямам ли право? Hе е ли логично? Според теб каква трябва да е реакцията ми на такава очевидна простащина?


      Изтриване
  6. НЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ГЕНЕРАЛА НЕ РЕАГИРА НА ПРОСТОТИЙТЕ НА ХОРАТА ОКОЛО СЕБЕ СИ !!!НЕГОВАТА ГЕНЕРАЛША НЯКОЛКО ПЪТИ СЕ ИЗКАЗВАШЕ ИОБИЖДАШЕ А ГЕНЕРАЛА САМО СЕ УСМИХВАШЕ И ЯСТИСКАШЕ ПОД РЪКАТА СИ ДА НЕ БИ НЯКОЙ ДА МУ Я ОТНЕМЕ !!!МОЖЕ БИ ТАКАВА МУ ЕКУЛТУРЕТЕ !!!ТОЙ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ТРОГНЕ ОТ ТОВА ЧЕ БЪЛГАРИТЕ НЕГОДУВАТ И СТРАДАТ ОТ НЕГОВОТО БЕЗРАЗЛИЧИЕ КЪМ ХОРАТА ОКОЛО НЕГО КОИТО НЯМАТ ИКАПЧИЦА УВАЖЕНИЕ И КЪМ САМИЯТ НЕГО !!ДОСЕГА ТОЙ НЕ Е РАБОТИЛ С ХОРА ЛИЧИ СИ ЧЕ Е САМОЖИВ И КАРИЕРИСТ!Знае само да стиска под ръка генералшата ---подсигури и охрана--сигурно и няма доверие затова се държи точно както се държи и тя!!!!този човек не е нашият президент!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Направо да ти дожалее за Радев - три властни жени се надпреварват да го командорят: съпругата,. Корнелия Нинова и Илияна Йотова.

      Коя ли слуша най-много? :)

      Изтриване