неделя, 2 февруари 2014 г.

Най-новият комунистически виц





Напоследък често споменавам Северна Корея, която странно, че представят за образец на демокрацията (!!!) Питам аз: каква демокрация е това да те държат насила в границите на държавата? Проста логика: ако е хубаво, никой няма да бяга. Искат да се махнат, защото е истински ужас.

Вицът от заглавието гласи: в САЩ няма демокрация, тъй като подслушват гражданите, а в Cеверна Корея направо ги застрелват, но то било ред, законност и справедливост. (!!!).




Какво да му кажеш на такъв? Къде е подслушването, къде е застрелването? Да не говорим, че споменатото подслушване едва ли е чак в такива размери, каквито представят някои култови блогъри. Hе че отсъства напълно, ама не е възможно да следиш милиардите ежедневни разговори. От друга страна не всеки човек представлява оперативен интерес. Просто разни хора искат да се почувстват по-значими на обществената карта, затова си въобразяват, че някой ги преследва, слуша, дебне ...

Крайната фаза на това състояние се нарича шизофрения. Честно, виждал съм такъв блог. Авторът обясняваше в серия от постинги, че от малък го преследват, тероризират, правят му забележки без причина .... Когато стигнах до “... непознати хора в автобуса ме наричаха по име и ми се присмиваха в лицето ...”, вече бях сигурен, че авторът страда от душевно разстройство.

Внимавайте, хора! Параноята е коварна и лесно придобива гигантски размери, трансформирайки се в нещо много по-лошо.


Други публикации

Некадърниците по правило са комунисти
Комунистически "геройства"






1 коментар:

  1. Така е, братко. На чужд гръб и сто тояги са малко. Лесно е когато други са репресирани. Ама ако се случи на някой червен, друга песен ще подхване. Чакай, друго e, нидей така.. Знаем.

    ОтговорИзтриване