понеделник, 11 март 2013 г.

Чалгаджия по душа






Напоследък из Интернет се въртят клипове с главно действащо лице Мишо Шамара. На един от тях има събрание и той опитва да извика към трибуната някаква обида, но охрана бързо му свива сармите. Мишо млъква, след което прошепва към телефона си “Secret Service”. Убеден съм, че вече го е изпратил насам-натам ,представяйки се за политическа или друг вид “жертва”.

Не му е за пръв път. Преди време гостуваше при Слави Трифонов по повод проблеми с полицията, която “безсрамно” е свършила работата си и му е попречила да нарушава обществения ред. В тази връзка всеки нормален гражданин би благодарил, но не и самозваната “звезда” – нали много обича да го играе гангстер или друг ефектен образ, чиято цел е да събуди интерес към отдавна умрялата му кариера.

На участието си при Слави Трифонов Мишо не беше сам. С него дойде някакъв човек, представен като Сарафа – вероятно кандидат за слава. Забележете прякора – отново препратка към чейндж, гангстери, мутри и други подобни. Текстовете им също разказват за мафия, ланци, престъпления … Внушението: “Такъв е животът”. А всъщност опитват да ни убедят, че трябва да е такъв. В крайна сметка те си знаят само едно и ако не е то, не могат да правят “изкуството си”. Накъде без гангстери и наркотици? Как си ги представяте да пеят за цветя и слънце?

Точно тези хора сега опитват да яхнат протестите и викат срещу “мутрите във властта”. Представяте ли си наглост?! Hали уж бяха с тях!

Срещу кой викат? Не срещу ТИМ, които са от Варна и на място ще ги блъскат по главите. По-лесно е да обиждат Бойко Борисов, защото е далече. Как ли не го нарекоха? Изредиха целия си арсенал от вулгарности – на техния език това означава да са “истински”. Явно не могат да си преставят, че съществуват “глупости” като култура и възпитание. А колко са истински, може да разберете, ако си зададете въпроса “Кой плати на тези хора”, понеже те отдавна са заявили, че за тях всичко е пари – вижте им текстовете и ще се убедите. В началото на протестите никакви ги нямаше, обаче после някой се намеси финансово и ги изкара на улицата.

Да трупаш слава на чужд гръб е стар номер, но в случая нещата са по-различни. Не само защото присъствието на такива пропаднали типове отблъсква хората от протестите. Колко от вас биха се отъждествили с мишовци, шамари и сарафи? Колко от вас биха седнали на обикновен разговор с него, търпейки махленските му бълвочи?

По-важно е дали искате такива да са пример за вашите деца. Мислех, че поне сред тийнейджърите е популярен, но говорих с доста такива покрай последните му изцепки и се оказа, че нито музиката, нито като човек го харесват. Mоже да мине за естествен подбор – лошото си е лошо и тийнейджърите отказват да го слушат. Вследствие на това кариерата на Биг Ша отдавна е в “девета глуха”. Tой го вижда и всячески опитва да я възроди чрез нестандартни методи. Протестите са удобни за целта. Не може да има по-добър повод за псувни, крясъци, обиди. Тийнейджъpите виждат как по стечение на обстоятелствата има и много възрастни около Мишо, което лесно ще им подскаже, че това е “нормалният свят”. Харесва ли ви идеята? Hе ми се мисли за последствията.

На един от клиповете Биг Ша опитва да го играе “обединител на нацията”. Приближава към телефона и казва “Трябва да се обединим за да ги изметем!” Ако подозираше колко фалшиво прозвуча този призив точно от него, едва ли щеше да го направи. Скоро не бях виждал нещо толкова лицемерно. Говорим за човека, който определя като “боклуци” възпитаните хора, защото “не били истински”. Същият е готов на всякакви простотии за пари или да привлече погледите към незначителната си персона.

Забравете за секунда политическите пристрастия и това, че може да сте от хората, които недолюбват Бойко Борисов! Кажете честно: не ви ли се догади от поведението на този мръcен човек? Нима не е това чалга-поведението, обвинявано за изпростяването на нацията? Чалгаджия по душа – думите сами дойдоха, докато наблюдавах изцепките на Биг Ша и си припомних други неща, с които е известен. Отвратително!

Сега видях видео с телевизионно участие на Мишо Шамара. До него седи не кой да е, a Слави Бинев. Какво да говорим повече? Cъщият е участник във всички мутренски събития още от 90-те години. От клипа се вижда, че именно той стои зад Мишо Шамара. Какво стана в студиото? Дори аз се изненадах. Биг Ша даде воля на фантазиите си и когато водещите попитаха дали случайно не прекалява, той започна на тях да им крещи. Помислих, че ще скочи да ги бие. Ето това очаква държавата, ако тези хора дойдат на власт. Tогава вече никой няма да ви спаси от заплахи и терор. Hе признават правото ви да мислите, а искат да ви набият в главите какво, как и защо.

Отделно са интервютата на Мишо Шамара за E-vestnik.bg, чийто собственик е Алексей Петров. Ако и това не ви убеди, че мутрите се готвят за властта, значи няма спасение. Стане ли факт, тогава свободата на словото ще е най-малкият ви проблем.


.......................................................


Спорт / Sport


Cекси видео


Facebook-група - Забавление


............................................................................



7 коментара:

  1. Архонти-Марконти, както би казал Пишова, мутризация-демокраЦия и безДържавна държавна чалгаджийница, със цигански привкус и дъх на гнило!
    Жалко за тези, които останахме, жалко за децата ни...гневна съм!:(

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Недоумявам как може тези тотално компрометирани хора да се представят за "гласа на народа"! Явно съвсем са подценили избирателите, щом опитват по такъв начин да манипулират общественото мнение.

      Мишо Шамара твърди, че и приятелката му са заплашвали /!!!/. От какъв зор?!! Той самият не е някакво светило c национално значение, а гаджето му още по-малко. От какъв зор ще тръгнат точно тях да заплашват. Това е най-жалкият начин, по който може да трупат слава на чужд гръб. Един вид многострадалци са.

      Слави Бинев доразвива фантазиите - ако си Мишо, значи представляваш трън в очите на ГЕРБ /!!!/. Пъpво Мишо Бирата, после Мишо Шамара. Тук вече дори границите на фантазията са надмината. Странно как не измислиха и нещо като Брендомишо или друго "мишо"!

      Изтриване
  2. Избухването на Шамара е шоу на колела. Представям си как на отиване към телевизията Бинев му е обяснявал: ще избухнеш възмутен, а аз ще те успокоявам. Емоционален бил:-)) По същия начин може емоционално да строши прозорец на кола или да удари жена ти.

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Нищо чудно да е точно така. При манипулаторите няма нищо случайно. Всяка дума и гримаса се репетират.

      Проблемът е, че много хора продължават да се хващат на лицемерието, а после се чудят откъде им е дошло.

      Изтриване
  3. Свалям ти шапка, че си отделяш от времето за такива безотговорни типове. Те не са виновни, защото толкова им е акъла. Но Славитата, които умишлено ги поставят на сцената, трабва да отговарят за това. Гнус ме е дори да кажа, че на следващия ден след просташката изцепка на този тъпак в Брюксел, три държави изненадващо скочиха срещу допускането ни в Шенген. И на мен да ми повърне някой в хола и да се гордее с това, и аз ще го изритам моментално от дома си.

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Връзката с Брюксел не ми беше хрумнала.
      Като се замислиш, как няма да ни отрежат? Куцо и сакато обикаля по света и разпространява лъжи. Дела се водят по отровени измишльотини - например заплахите към приятелката на Мишо Шамара.

      Какво друго да мислят за нас, освен "Тези са човекомразци. По-добре без тях".

      Изтриване

  4. Сега разбах, че в Европейския парламент по молба на Николай Младенов са запазили минута мълчание в памет на самозапалилия се Пламен. Хората са ни уважили, но точно това е било използвано от Мишо Шамара, за да извика "Лицемери". Питам аз: кого е подиграл така? Преди всичко България и самозапалилия се Пламен. Вижда се колко му "пука" за починалия. Ама иначе е големият "родолюбец".

    Точно когато са засвидетелствали уважението си политиците на Европа, ти да покажеш циганията си! После се чуди защо те изхвърлят като мръсно куче. Кой ще те търпи такъв? Или пак си "репресиран"? Кой пък го направи в Европейския парламент? Циганинът си е циганин и това е.

    Още колко ще ни излагат такива хора? За да има истинска свобода на словото, трябва да съществува и възпитанието. Hе може всеки простак да дрънка за сметка на цялата държава. Резултатът е налице - както отбеляза предният коментиращ, само ден след изцепката на Шамара ни изхвърлиха от Шенген. Някой ще се наеме ли да отрече влиянието на инцидента върху това решение?

    Никъде по света не дават думата на такива лумпени като Мишо Шамара, а ги наказват с белезници - това няма нищо общо със свободата на словото.



    ОтговорИзтриване