сряда, 20 февруари 2013 г.

Без Борисов държавата си заминава






Tutankhamon661.blog.bg

След редица лъжи и интриги правителството подава оставка. Онези, които се радват, все още не осъзнават, че оттук-нататък ги чака наистина Големият Ужас. Явно 20 години червени и сини неизпълнени обещания не им стигат на някои хора и продължават да вярват, че “обядът е без пари”. Въпреки многобройните успешни дейности /започнати и спряни от всички предишни/ явно не всеки иска да види дори най-очевидното. Когато човек не вярва на собствените си очи ,сам Господ не може да му помогне.

Разбира се, далече съм от мисълта, че онези на улицата са “целият народ”. Истинските демонстранти протестираха заради високите сметки, но между тях имаше и провокатори, които бяха изпратени за да ескалира напрежението. Въпреки че от това вредата е единствено за ГЕРБ, пак се намериха интриганти, пробутващи по своята шантава “логика”, че управляващите са изпратили агитки. Естествено, никой не обясни защо биха го направили, след като подобни неща ще ги закопаят.

Сега очаквам познатите от преди идването на ГЕРБ номерца - неизпълнени обещания, нагласени избори /Борисов вече няма да пречи на обичайната върхушка да купува гласове/. И знаетe ли какво? Затъването ще продължи. Щом има хора, които все още вярват на многократно провалени лъжци, нека им сърбат попарата! Нима не го заслужават?

Погледнете от добрата страна! Ще има поводи за мрънкане. Не е ли това любимото занимание на българина? Цените ще се качват, хората ще обедняват, ще има пак дупки по пътищата, кучета ще ядат граждани ….. и никой няма да си мръдне пръста. Нали това пожелаха “аристократите и енциклопедистите”?

Взломаджии и прочие паплач ще проникват по домовете ви, а после ще роните горчиви сълзи за “златото на мама”. Да се оплачете? На кого?! На “лошата” полиция, която с идването на ГЕРБ за пръв път заработи усилено? Е, да, ама вече се връща старото, т.е. глас в пустиня. Като отвлекат ваш роднина, не се сърдете и не мучете, понеже вие сами се лишихте от полицейското “насилиe” …… над престъпниците. Mарш при Арменския поп!

Единствени ГЕРБ забраниха да се използват служебните коли за предизборна агитация – така бръкнаха в здравето на обичайните хрантутници.
Единствени ГЕРБ ограничиха парламентарните и всякакви други разходи от бюджета – отново изненадаха неприятно онези, които 20 години крадат хляба ви.
Единствени ГЕРБ агитираха изборно с най-евтините материали – примерно захарчета с лицето на Борисов. Дори това се оказа проблем, но не и разхищението от всички останали за билбордове и телевизионни клипове.
Не искахте ли всички тези ограничения? Е, сега ги забравете, защото НИКОЙ друг няма да ги направи!

За дребен бизнес ли мечтаете? Как бе, не виждате ли, че ви бъркат в джоба по далеч по очевиден и лесен начин? Cериозно ли вярвате, че ще се променят? И защо, по дяволите, да го правят, след като единственият ограничител, т.е. ГЕРБ, вече няма да им пречат?!

Cега аз ще питам и обвинявам. Вече чакам милионите, обещани от противниците на ГЕРБ. Започнаха ли да ги раздават? И да не се отметнат! Защото сутрин говорят едно, по обед - друго, а вечер – трето. 20 години го наблюдаваме.

До момента друго правителство не е свършило толкова работа, колкото това на ГЕРБ, но типично по български се намериха хора, представящи всеки успех за незначителен или дори вреден.

1. Построяват магистрала – не ни трябвала /!!!!/. Бързо забравиха, че 20 години бучат заради разбитите пътища. Сега се сърдят защо ….. не са разбити /не виждам друго обяснение/.

2. Борисов лично се ангажира с откриването на нов обект.
То било за да се покаже. Ако не го направи, ще кажат “Не му пука”/футбол играе, на парти отишъл, може и секс да е правил – все “необичайни” за нормалния човек неща Ама защо ни е нормален премиер – свикнали сме с шантавите, затова Борисов ни смущава/.

3. Защитава свой министър – значи липса на самокритика.

4. Наказва свой министър – ето, сам признава вината, следователно трябва да си ходи.

Това са едни от многото примери, че когато голяма част от хората срещу теб са лъжливи, платени интриганти, каквото и да направиш, ще се обърне срещу теб. Въобще толкова шантави глупости открих и все ми е чудно защо онези, които ги пробутват, не ги прилагат за своята любима партия /която и да е тя/.
Толкова за обективността.

Много преди да стане премиер определиха Борисов като “мутра”. За да покажа колко струват тези обвинения, ще цитирам мой коментар - красноречив за достоверността на фантасмагориите, както и за честността на пробутващите ги.

"… Знам тези "1001 нощи".

Любимата ми е за Мишо Бирата.
Борисов бил замесен, защото предния ден говорил с приятел на братовчедката, на сестрата, на чичото, на негова приятелка, чиято леля познава вуйчото на дядото, на трети братовчед, на съседката ..... на Мишо Бирата.

Ако същия ден замине за САЩ, то е за да не бъде свързан с не знам си какво.
Ако ли пък е тук, още по-сигурно е "замесен".

Ееех, леле! Я подай ми, мале, тенката пушка ... “


Жал ми става за хората, които оцениха дейността на Борисов. Както и за онези, които са срещу него, но все пак не си позволиха да лъжат – част от тях са ми приятели и винаги бих ги изслушал.

Обаче платените неграмотници, представящи неграмотността си като “собствен стил” /честно, видях и това !!!!/ - те са заслужили всичките си неволи. Милиони да им дадеш, вместо “Благодаря” ще кажат “Малко са”. И ще ги профукат по най-безумния начин. После друг ще им е виновен.


Все още не съм решил дали да остана в България, но дори да го направя, вече грам няма да ми пука за държавата. Пръста си не бих мръднал, защото знам, че онези, които искат да заместят ГЕРБ, ще приберат плодовете на труда ми в собствения си джоб. Някои го правят отдавна, а други все още чакат с Лъжицата да ги пуснат до Големия Казан. Проблемът е, че ако всички са като тях, Казанът ще е празен. Аз вече няма да го пълня – убиха желанието ми.

Другият вариант е да се преселя зад граница. Направя ли го, цял живот ще обяснявам, че българинът сам си е виновен за тежкия живот. Не важи за всички – имам и много приятели, които не го заслужават, нищо че са срещу ГЕРБ.
Но една част - безполезни паризити - определено иска да живурка на чужд гръб и плаче за комунизъм. Е, вече няма да плюскат от моята ръка!

Има едно семейство – далечни роднини са ми. Майката и бащата приживе бяха големи комунисти. Двете им дъщери още преди 1989г избягаха – една в Нигерия, другата в Колумбия. След падането на Берлинската стена тази в Колумбия написа писмо до майка си и баща си: “Ако искате да живеем на три континента, гласувайте за БСП!”

Та, чакайте да се върнат хората зад граница! Ще ги дочакате, спор да няма. Някой може да се излъже, но като види, че по форумите /единственият им източник за информация/ са разпространявани чудовищни лъжи, бързо ще си замине. Ама вие ги чакайте!



По-надолу цитирам мои коментари за да не ги преразказвам.


“…Дори да са политически, те не са само срещу ГЕРБ, а и срещу всички преди тях.
Не разбирам защо потриват ръце станишевци, костовисти, даже и догановци. Никой не е забравил магариите им.

Какво плъзнаха по телевизиите разни платени кретени да дрънкат глупости? И в Blog.bg го видях. Tова са онези с големите лъжици - чакат за Казана.

Hарочно насочват всичко към ГЕРБ и Борисов, защото се убедиха, че с честни избори никога няма да докопат властта …”


“… Опитват да пробутат, че имало полицейско насилие, ама не дават подробности, защото са малко неудобни.

Hапрежението е ескалирало от нарочно пратени агитки - те са изяли боя от палките, но и самите те са нанесли такъв, при това първи. Между тях може по случайност да е пострадал невинен човек, защото няма как да ги разпознават - нали всички са цивилни. В никакъв случай не е имало заповед "да бият".

В тази връзка: кой има полза и кой вреда от ескалиране на напрежението?

1. За ГЕРБ вредата е най-голяма.
2. Ползата е за онези, които искат да свалят ГЕРБ и да заемат мястото им.

Това е и отговора на въпроса "Кой изпрати провокаторите?"

Да твърдят, че управляващите са го направили, e по-голяма фантастика от "Междузвездна война". То бива лъжи и интриги, ама поне малко логика трябва да има.
Логиката е очевидна: всеки друг може да изпрати провокаторите, но не и ГЕРБ …”



“…Използвам случая да обърна внимание върху поредната гнусна политическа игричка.

Заради протестите гледам телевизия повече от обичайното и на няколко пъти, по различни телевизии видях интервюта с участници. Всички до един казаха, че протестът им не е само за тока, а срещу ЦЯЛАТА политическа класа от последните 20 години.

Така че да не ми дрънкат глупости разни платени лъжци, че било специално срещу ГЕРБ. Станишевци, костовисти, догановци - протестите са И СРЕЩУ ТЯХ, понеже никой не е забравил магариите им, когато бяха на власт. Да не потриват доволно ръце, тъй като не са по-невинни от който и да било друг! …”



”… Абе, разни крадливи комуняги искат комунизъм и това е - да продължат кражбите.
Или не знаят, или се правят на луди колко неща от онова време все още плащаме.

Бучат, че трябвало да се събират пари за затваряне на блокове в АЕЦ-а.
А защо трябва? Защото крадливата Партия не е спазила проекта,
според който на всяка сметка е трябвало да се добавят стотинки - нищо и никакви стотинки, които ако са събирани от самото създаване на АЕЦ-а, парите отдавна да са на лице. Обаче другарите нали трябва да излъжат народа, че токът е "евтин", не са добавяли стотинките и сега наведнъж трябва да се събират.

Е, кой е виновен?! Който и да е, определено е бил на власт преди 1989г.

Ей затова мразя червените престъпници и техните дебилни последователи да дрънкат за ниски цени. Заради техните ниски цени сега ни идва нанагорно. Факт! ..."



"... Защо ли се учудваш?
За сметките поне е разбираемо, пък и Енергото си е мошеническо.

Обаче как да разбирам подкрепата за де що има престъпник? Как може да викат "полицейщина", след като би трябвало да се радват на нечии арест?

На такива хора им пожелавам да ги посетят у дома, да ги пребият, да ги изнасилят, ограбят и т.н. Тогава да видя как ще викат "полицейщина". Щот е много лесно да зaщитаваш престъпниците, след като друг е пострадал. Защо не говорят за "полицейщина" онези с отвлечените роднини, а?

Hякои хора са до такава степен глупави, че докато не пострадат лично, нямат да видят истината. Част от тях и след това я недовиждат.

Аз поне имам лични впечатление - за разлика от редовия блогов всезнайко. Нещата са по-черни, отколкото изглеждат. Затова ни трябва наистина брутална полиция. Cегашната е направо нежна.

Не да ми пускат нЕк'ви клипове със заглавия "Полицейско насилие". На видеото се вижда как някакъв обижда полицаите, а те го дърпат от колата. Изобщо не става ясно каква е причината. Ами ако е въоръжен или просто провокатор?

Аз съм виждал как полицай съвсем културно иска документите на човек, продаващ незаконни дискове, и понеже няма документи, онзи изплю "Всичките сте тъпи като гъз". Еееее, в коя държава си позволяват подобни своеволия към униформен? И какво ще последва в една Англия например? Tакова, че никой не смее дори да помисли подобни думи …”



“…Свикнал съм с лъжите ви. Кои ли? Ето пример:

По време на един от протестите Борисов каза:

"... Хората трябва да знаят, че между тях има провокатори, които ще скочат да ги бият, ако не им играят по гайдата. Затова внимавайте! ..."


А разни самозвани журналя и псевдоблогъри извъртяха думите до:

'... Борисов предупреди да внимавате, защото ще ви набие, ако продължите да протестирате ..."


Колко мръсен помияр трябва да е животното, което променя до такава степен думите? …”



.......................................................



Да пържим завистливите езици


Терористката от Долно Крушарево


Свалих диктатор. A още е сряда





Няма коментари:

Публикуване на коментар