вторник, 3 април 2012 г.

Цветан Цветанов доволен от присъдата на „Наглите”





News359.bg


Осъдителните присъди по делото срещу „Наглите” карат вътрешният министър Цветан Цветанов да се чувства доволен от свършената работа. Групировката получи по 18 години затвор на човек.

Цветанов разказва за разплитането на този случай , започвайки от там, че е имало човек, който е пожелал да говори само и единствено с него и с никого другиго. Ключовата развръзка в разплитането на случая станала след последното отвличане , това на Румен Гунински и след него отвличане с подобен почерк е нямало- твърди вътрешния министър. Цветанов каза още , че се надява съдията по делото да напише по-бързо мотивите за извършените престъпления и цялото дело да завърши във възможно най-кратък срок и на втора инстанция.

Относно проявените криминални лица от групата на „Наглите” Цветанов довери, че според него съдът е този който решава дали предоставените доказателства са достатъчни , но все пак министърът казва, че Прасето е бивш криминално проявен с лека присъда в Казичене, а Църо набелязал жертвата си , след като дълго време й бил охрана.

Цветанов настоя прокуратурата да обжалва оправдателните присъди на част от членовете на „Наглите“, защото те са разглеждани като едно цяло по време на разследването.




Няма коментари:

Публикуване на коментар