неделя, 8 април 2012 г.

Ани Хоанг ликвидира бизнеса на Китаеца





Kluki.info


Слабичката, изглеждаща невинно певица Ани Хоангуспя да разбие реномето и потенциала на музикалната компания на Ники Китаеца. Още веднъж на практика видяхме, как не са нужни физически и сложни операции, за да се ликвидира нечий бизнес, а са нужни просто няколко думи на точното място. Поп фолк дебютантката на годината Ани Хоанг разкри подробности около дейността на своя бивш работодател и продуцент Китаеца, с което направо унищожи бъдещето му в бранша. Едва ли след този удар, който Ани Хоанг направи в предаването „Горещо“ при Венета Райкова, младата компания на Ники Китаеца ще съумее да събере сили и да се възстанови. Причината е, че при срив на реномето изчезват желаещите да свържат съдбата си със съответната компания и намаляват ангажиментите за изпълнителите от страна на заведение и частни клиенти.

Ани Хоанг разказа, че е разочарована от Ники Китаеца и неговата музикална компания, защото след като започнала да работи с него тя не видяла никакви възможности за развитие. Там Ани нямала почти никакви участия и според думите й просто си загубила една година. Тя получила отказ да си прекрати договора без неустойки. Затова се принудила да преметне китаеца, като започнала да твърди, че ще се откаже изцяло от кариера като певица и че иска да учи в полицейско училище, а за целта не трябвало да има действащ договор. Китаеца се хванал на това и поискал само парите изхарчени за „клипа“ на песента ú.

Ани Хоанг сподели чистосърдечно, че не вярва Китаеца да движи сам фирмата и че е виждала сигнали, че всъщност парите за фирмата се дават от други лица. Според нея това са хора, които искат да изместят „Пайнер“ и да вземат лъвския пай от поп фолк бизнеса. Певицата спечелила приза за дебют на годината, каза, че музикалната компания на Ники Китаеца- е само една имитация.

Ани Хоанг твърди, че след като започнала работа с Китаеца ú направили само един наивен клип, като поредица от снимки, а изпълнителките на компанията трябвало сами да си носят дрешки от вкъщи. С усмивка сподели и, че в музикално отношение изпълнителите били наставлявани от съпругата на Китаеца, която не полагала никакви грижи и не била специалист, за да изпълнява функцията.

Всъщност музикално-продуцентската фирма на Ники Китаеца (Николай Първанов) се казва “Real Enterprises” и е създадена през април 2009 г. от него и съпругата му – певицата Виолета, с идея да менажира и продуцира точно млади поп и поп фолк музиканти.

По наше нашето мнение обаче е възможно тази атака срещу фирмата на Китаеца да е преднамерена, защото в чисто музикално отношение не забелязваме някаква особена разлика в продукцията на изпълнителите на Китаеца и тези на утвърдените поп фолк компании. Всъщност, единствено нещо, по отношение на което се забелязва нужда от развитие в компанията, това е клипирането на парчетата, но това е аспект, по който догонването може да стане бързо.

Всъщност в „големите“ музикални компании изпълнителите също сами намират голяма част от парите за клиповете си и често пъти сами набавят и артистичния си гардероб. Така че тук също не можем да говорим за съществена разлика между компаниите. Що се отнася до чистосърдечността на Ани Хоанг, нея също не я оспорваме. Възможно е тя наистина да не е получила особено голямо внимание в компанията на Китаеца. Трябва обаче да признаем, че затова може и да е имало обективни причини, защото особена в началото на развитието си, Ани Хоанг се проявяваше като доста скучно, равно и безлично момиченце, а и сега не е далеч от този образ.

Фирма “Real Enterprises” е създадена през април 2009 г. от Николай Първанов(Ники Китаеца) и съпругата му – певицата Виолета, като музикално-продуцентска компания с мисията да създава, продуцира и менажира млади и талантливи изпълнители в жанровете поп и поп-фолк, както в България, така и в чужбина.





Няма коментари:

Публикуване на коментар