събота, 31 март 2012 г.

Бившата жена на Трайчо Трайков го пребила насред министерството





Блиц


15 септември 2011 г. се оказва тройно критичен ден за Трайчо Трайков. БСП излиза с искане за оставката му заради скандала с руските туристи и “Алма тур”, а малко преди да излезе на парламентарната трибуна, за да даде обяснения по случая, е ошамарен от съпругата си Любов в кабинета си, научи “ШОУ” от свои източници в министерството.

Любов Георгиева, бивша Кюлюмова и тогава все още Трайкова, влетява като фурия в сградата на Министерството на икономиката, енергетика и туризма. Първият кабинет, в който се отбива, е на министерската любовница Милена Маркова. Без да каже и дума, Любов й шибва няколко плесници и се запътва към кабинета на министъра. Там

той също получава порция шамари от благоверната си,

като дори не успява да се защити. Подчинените му, станали свидетели на бурните сцени, искат да потънат вдън земя от срам. Когато Трайков тръгва към парламента обаче, коментират, че и двамата с любовницата му си го заслужавали.

Какво е преляло чашата на търпението на Любов Трайкова, не е ясно, но това бил последният им ден като семейство. “Няма да говоря”, бяха единствените думи на Любов Георгиева, когато репортер на “ШОУ” й се представи и учтиво попита може ли да зададе няколко въпроса. Но тя е последователна в отказа си от публични изяви, освен когато става дума за психозабавачката й “Виолетовата жаба”. Вече ексминистър Трайков пък не си вдигна телефона въпреки упоритите опити да установим връзка с него.

Любов показва лют нрав дори на сватбата си с Трайчо през 2009 г. Малкото репортери, които отразяват събитието, не успяват да честитят на младоженците, защото на техния поздрав булката рязко отговаря с “Не ви е срам!”.

„След като яхна министерското кресло, при Трайчо Трайков с пълна сила заработи синдромът на преуспелия българин – щом напредне малко в живота, първо да сменя колата, после къщата, а накрая – и жената”, казват мъдри чиновници в министерството.

Връзката му с шест години по-младата от него експертка Милена излезе наяве през юли миналата година след драматичен инцидент на тиймбилдинг. Дамата пострада при екстремен рафтинг на река Струма в района на Кресненското дефиле. Маркова първоначално се спуска по буйните води на Струма, след което за "бойно кръщение" скача от скала. При падането в реката се размества рамото й.

Министър Трайчо пък се хвърля самоотвержено да я спасява. Без да чака нито миг, той скача в ледените речни води и за нула време извлича подчинената си на брега. Когато обаче започва да й прави задължителното в такива случаи дишане уста в уста, присъстващите на сърцераздирателната сцена внезапно установяват, че

Трайков влага прекалено много страст

в действията си.

Грижата му не спира до простото спасяване от удавяне. Той я качва на ръце в служебния си джип и я откарва лично в най-близката болница, като чинно стои до нея по време на манипулациите. В крайна сметка Милена се разминава с изкълчване на ръката. Но и с пълен достъп до министъра. А и едно познато поверие гласи, че ако човек спаси живота на друг, става отговорен за него до смъртта му.

След скандала в кабинета на министъра Трайчо започва да се появява сам и на най-официални събития. Дори на Виенския бал в Австрия министърът, закичен с бяла роза, седи сам, без дама в ложата на шефа на Търговската камара на Австрия.
“Не ми е приятно да говоря за това, което той е правил.

В интернет има достатъчно за неговия бурен живот”,

намеква с половин уста бившата вече г-жа Трайкова пред журналисти преди месец, отклонявайки поредната покана за интервю.

Трайчо и Любов се познават от деца - учат заедно до седми клас в столичното 143-о училище. Тя винаги бърза в междучасията да застане зад него на опашката пред лавката, за да може да го заговори. Баткото обаче не й обръща внимание, защото е от “малките”, разказват техни приятели. После животът ги събира отново като студенти в УНСС. Преди 5 години се засичат в един самолет до Виена и това за Трайчо било “любов от втори поглед”.

Бракът им обаче не просъществува дори две години. За Трайков това е първа венчавка, а Любов има зад гърба си още една, от която е и 12-годишният й син Боби. Въпреки че не е биологичен татко на момчето, Трайчо много го обича и бди над него като истински баща, коментират някогашните им съседи.

Според слуховете в министерството Милена, макар и да не е с толкова ефектна външност, е далеч по-бърза и оправна от Любов. Пък и вече е

имала емоционална връзка с министър от тройната коалиция

Според непотвърдена информация става дума за Петър Димитров, който обаче нямал никакво намерение да се развежда с жена си и набързо отсвирил напористата мома.

Тогава тя е член на един от най-яките бордове в държавата – на Съвета на директорите на НЕК ЕАД. При царското правителство пък е била член на Съвета на директорите на "Медицинска техника" АД и член на Съвета на директорите на "Металургпроект" ЕАД.

В момента Милена Маркова е началник отдел "Координация" в енергийното министерство, а в началото на кариерата си е главен експерт “Връзки с обществеността и протокол”.

Най-вероятно след изхвърлянето на Трайчо от министерството тя ще гледа да се закрепи там като негова тайна подводница. Едва ли обаче ще остане крайно разочарована, ако й се наложи да последва любимия си по трънливия, но доходоносен път на частния бизнес.

Няма коментари:

Публикуване на коментар