неделя, 18 март 2012 г.

Хванаха 4-ма крадци след среднощна гонка и стрелба в София





Столичните полицаи неутрализирахапрестъпна група, извършвала грабежи. Членовете на групата са заловени следпреследване из улиците на София,съобщават от пресцентъра на МВР.

В проведена тази нощ операция са участвали криминалисти от сектор „Грабежи" и Групата за проникване и специализирани полицейски операции „Кобра" при СДВР.

В продължение на месец служителите на реда наблюдавали действията на групата. Първо попаднали на лидера на групата - 41-годишен мъж от Самоков, който пребивавал в столицата. По първоначални данни той притежавал и незаконен пистолет.

В последствие са установени и членовете на групата - 19-годишен от Банкя, 24-годишен от Годеч и 21-годишен от Костинброд. Имало данни, че групата възнамерява да извърши кражба от пункт за изкупуване на черни и цветни метали в покрайнините на София.


Около полунощ пред голяма търговска верига криминалистите засекли колата на четиримата и ги проследили. Малко по-късно пред блок в ж.к.: „Стрелбище" мъжете за секундинападнали мъж, набили го, свалили якето от гърба му и се качили в ползвания от тях „Мерцедес".

Четиримата отказали да се подчинят на полицейските разпореждания, шофьорът подкарал бясно колата по тротоара и се опитал да прегази тримата полицаи. Последвалагонитба из улиците на София. Мъжете не реагирали на подадените звукови и светлинни сигнали от полицейските автомобили.

В района на бензиностанция на бул. „Константин Величков" полицаите ги засекли и след като те отново не се подчинили, произвели предупредителни изстрели. Тогава колата им се блъснала в оперативния автомобил. Трима от тях били арестувани от служителите, а четвъртият успял да избяга. Скоро обаче с помощта на автопатрул на Трето районно управление и той бил задържан.

На мястото на грабежа е извършен оглед - иззета е скъсаната качулка на якето на жертвата, мобилен телефон, цигари и запалка. В багажника на „Мерцедес" - а било открито якето на потърпевшия.

Продължават процесуално-следствените действия. Четиримата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Двама от тях са криминално проявени - лидерът на групата е известен за кражби, осъждан, а 21-годишният младеж е регистриран за грабежи, кражби, хулиганство и притежание на дрога. Образувано е досъдебно производство.
Продължава работата по документиране на цялостната им престъпна дейност.





2 коментара:

  1. Браво! Така трябва. Нека се разсея малко това чувство за безнаказаност.

    ОтговорИзтриване
  2. Доста са ги стегнали. Като им звъннеш, идват до няколко минути.

    ОтговорИзтриване