четвъртък, 2 февруари 2012 г.

Кучета -1






Бездомните кучета се превръщат във все по-голям проблем за градовете. Събират се на глутници, а така стават по-смели и нагли.

Веднъж видях една такава глутница, която спря/!!!/ движението на столичен булевард, а после принуди чакащите на спирката да се разбягат във всички посоки. За кой ли път си зададох въпроса "София чия е - на хората или на кучетата?"

Крайно време е разните му "добродушковци" да спрат да ги хранят, защото популацията им прекалено много се разрастна. Знам, че и те са "живинки", но все пак този град е строен от хора за хора, а не за кучета.

Държа да отбележа, че проблемът се поддържа съвсем ИЗКУСТВЕНО. Има тарикати, които получават пари от Европа, за да го решат, но точно те нямат НИКАКЪВ интерес да си свършат работата. Тъкмо обратното - стремят се да го поддържат, за да не спре финансовият поток.

Разказвали са ми за коли, които обикалят всички столични квартали и хранят всяко срещнато куче. За околните това изглежда сякаш добър човек се грижи за горките животинки. Всъщност целта е друга - поддържане на популацията.

Това е малкия проблем. Големият е как се ИЗОСТРЯ ситуацията.

По природа бездомните кучета са страхливи. Джафкат се помежду си, но не налитат на хора. Първо, защото доста са патили, и второ, защото чат-пат именно хората ги хранят и са свикнали да се надяват на тях.

Защо тогава има случаи, в които бездомни кучета нападат граждани? Този факт си има обяснение.

За да се изостри проблемът, сред бездомните кучета абсолютно УМИШЛЕНО се пускат АГРЕСИВНИ породи, които се чифтосват. Полученото поколение съвсем естествено не е безобидно. Именно на това се дължат споменатите нападения.

Подобни действия изглеждат абсурдни за болшинството граждани, но явно има и такива, които в името на парите са готови на всичко. Изобщо не се замислят, че по този начин могат да застрашат и своите близки, тъй като озверелите глутници не подбират нападнатите хора.
Популацията на бездомните кучета много лесно може да бъде преборена.

Преди време някакъв филм нашумя. Показваше жестоко избиване на помияри. Всички природозащитници веднага надигнаха вой. Явно никой от тях не е патил от бездомните кучета, иначе друго щяха да пеят. Много е лесно да говориш, щом не си страдал. Но да не забравяме, че и природозащитниците получават маса пари, за да отчитат някаква дейност.
Съгласен съм, че има и по-хуманни начини, но защо и те не се изпълняват? Кастрация, инжекция - напълно изпълними неща, които се знаят на думи, а на практика сякаш са табу. Всичко това още веднъж доказва, че някой има интерес да се поддържа проблема.
Добре е да помним, че кучето е животно и НИЩО не може да промени този факт. Казвам го най-вече за собствениците на домашни любимци, които често гледат на питомеца като на човек и изобщо не си усещат ГРЕШКАТА.

Спомням си, когато бях малък баща ми реши да ни води мен и сестра ми на кино. По пътя спряхме на един павилион да ни купи семки. Последна на опашката беше жена с голямо куче. Баща ми просто се нареди зад нея, но един Господ знае какво си помисли кучето, та захапа баща ми за крака, разкъсвайки не само панталона, но и бедрото.

Няма да се спирам на проваленото кино или светкавичната ваксинация. Мисълта ми е за реакцията на НЕНОРМАЛНАТА УБИТАЧКА, която дори не срита помияра си. Не само, че не каза "извинявай", но даже направи забележка /!!!!???/ на баща ми, че прекалено рязко се е приближил към нея и то горкото помислило, че я напада. Разбираш ли, трябвало да предвиди какво се върти из кратуната на някакво НЕЗНАЧИТЕЛНО животно, вместо примерно да мисли с какво да направи разходката на децата си по-приятна!!!

Тази ТЪПА, МАЛОУМНА ГЪСКА имаше късмет, че тогава бях прекалено малък и нищо не можех да направя. Ако днес видя нещо подобно, не само кучето й ще яде яки ритници, но и тя самата. 

Това е причината, поради която адски много ме дразнят разни ИЗКУКАЛИ, говорещи на домашните си любимци неща от сорта "Мама сега ще ти купи ...." К'ва майка си му ти, ма?!? Егати ненормалниците!


СЛЕДВА




Няма коментари:

Публикуване на коментар