понеделник, 7 септември 2020 г.

Перверзиите на протестиращите
За всички вече е ясно, че c платени протести не можеш да постигнеш нищо. Bинаги личи, ако намеренията и доводите са чисти и съответно ако каузата е фалшива. В първите дни на вълненията Васил Божков вероятно много се е радвал и потривал доволно ръце, но сега знае, че провалът му е факт. С гаменските си постъпки платените протестиращи и техните водачи настроиха целия народ срещу себе си. Знам много хора, които не симпатизират на управляващите, но в момента им стискат палци да набутат по-скоро протестиращата паплач в миша дупка, защото заради нея страда всеки нормален човек.

Виждайки провала, лумпените решиха да преминат към масиран фейк-бълвоч в Интернет. Бих го нарекъл истеричен, защото белите конци се виждат от Космоса и само кръгъл идиот може да се хване. Така например научаваме за "чужди медии", съобщаващи че някаква несъществуваща жена, която уж снимала несъществуващи пари в шкафчето на Бойко Борисов, е намерена мъртва в тузарски хотел на някакъв остров. Не посочват кои медии, нито дават линк. Между другото споменават Ирен Онтева за повече "реализъм". Естествено, с уговорката  че е според слуховете. То така и баба знае да се извинява с митове и легенди - хем го хвърляш в оборот, хем не носиш отговорност. А кой пуска слуховете? Пак същите, които се позовават после на тях.

Такива измислици-премислици ни пробутват, въпреки че истинската снимка на шкафчето отдавна обиколи виртуалното пространство и видяхме, че в него няма пари. Обикновен фотошоп.

Друг фейк е за уволнението на актьор от   Габровския държавен театър, защото участвал на антиправителствен протест и дори говорил от Трибуната на свободата. Представяте ли си: Трибуна на свободата?! Какво общо имат престъпните им намерения със свободата? Сквернословие! То и въпросният господин толкова е "актьор". Назначен на изпитателен срок, за краткия си престой бързо създал имидж на несериозен човек, който отсъства от репетиции. От постовете му във Фейсбук виждаме, че с цялото си нахалство опитва да диктува на директора програма и правила в Габровския театър. Срещал съм този тип наглеци и мога да ви уверя, че дразнят със самото си присъствие. Друго не ти трябва.

За какво ти е служител, който още по време на изпитателния срок прави самоотлъчки? От какъв зор ще му даваш заплата? Такива знаят само да плачукат и да се наливат с бира. Значи на протестите е намерил точното си място. Там със сигурност е получил хонорар. Няма нужда да цапа театъра с присъствието си.


Писателката Калина Паскалева се оплака, че викала линейка, защото майка й е зле заради фалшивите новини на Арман Бабикян. Използвам случая да обясня на незнаещите, че лъжите и гаврите в Интернет създават съвсем реални здравословни проблеми. Знам човек, който дори почина, понеже група тролове се гавриха с негови снимки. Затова да е ясно: обвиненията към Бабикян не са просто заради някакви си думи. Hе знам дали този човек го осъзнава, но вината му е много сериозна. Кой знае какво е причинил на знайни и незнайни хора с фалшивите си новини. Инфаркти, инсулти ...... не подценявайте силата на Интернет.

Наричат протестърите "народ". Аз също съм част от този народ, но категорично отказвам да ме слагат в един кюп с тези животни. Застанал някакъв и пикае върху полицейския джип, възползвайки се от пасивността на полицията, която отново внимава да не бъде обвинена заради насилие. Някой одобрява ли тази постъпка? Има ли значение мнението на такъв неандерталец? Какво показва? Само че не е човек, а свързващо звено в еволюцията - някъде между едноклетъчно и маймуна.


Друг протестър вдига българското знаме и с дръжката удря полицейски щит. Това ли е българщината? Напротив, това е гавра със знамето.

Честните хора правят ли подобни неща? Ако някой отговори с "да", препоръчвам му да погледне в речника значението на думата "честност". Такива "Добър ден" да ми кажат, ще се огледам дали не е нощ.

Бабикян, ти не си мъж!
Безумни интриги


1 коментар:

  1. Заплашват да дойдат още. Разни запасняци, офицерчета, парашутистчета. Свикнали от едно време на държавна хранилка, искат пак някой да им дава наготово.

    ОтговорИзтриване